Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Land Art-on át a Szarvasos sorozatig

A gyökerek mindenkinek fontosak?  

 Az enyémek klasszikus technikákból, a hagyományos tusból és akvarellből, a nyomhagyási kísérletekből erednek. Olyan gyerekkorból, ahol természetes dolog a művészet és a régi tárgyak, az antik dolgok pedig megmutatták a lelküket. Ebben a környezetben kezdtem el az utamat ezen a pályán. Kísérletezések, útkeresések jellemezték, irányított a vágy, hogy sikerüljön a régin változtatni, hogy új arcát láthassam. Lassan rájöttem, nehéz a művészetben újat kitalálni, mindig van előttünk valaki, aki már csinálta, látta, megfogalmazta...még ha nem is pont ugyanígy. De azt hiszem ez lényegtelen, mert a saját utamat csakis én járhatom végig- hogy az út amin járok, az a saját utam legyen.

Jöttek a Land Art-ok, projektek, majd vissza-vissza térő témák, melyekből sorozatok váltak. A sorozatokban való gondolkodás ma is tart, és egy-egy téma évekig foglalkoztat. Pillanatnyi hangulatok, érzelmek, a lelkiállapot kihat a munkámra, s ott  folytatom, ahol abbahagytam legutóbb, mondjuk tegnap, vagy fél éve, vagy egy órája. Ezt szeretem... amikor ismét elkap a flow, ...amikor megszűnik az idő...amikor nem számít a tér, mert ott vagyok a helyemen.

Mostani témáimat tekintve munkáim egy része reflexiók a  globális változásokra, mélyebb gondolatatok megfogalmazásai, másrészt a fantázia és a mítoszok, jelennek meg bennük. Talán kapcsok a természethez, az egyszerű motívumokhoz, melyek jelzik az eredetet. ...szarvasnak induló, önálló részekből életre kelt variánsok, melyek a bogárszerűségig változnak át. Változásra vágyó, lehetőséget adó hálás lények, melyek néha bátortalanul kíváncsiskodnak, néha előre törnek az agancserdőből.

Mindennapi történetek szereplői, de a történet mindenkinek más.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.